Samenwerking met ouders
Samenwerking met ouders
De samenwerking met ouders rondom de kinderen is voor de Schakel erg belangrijk. We weten dat een goed relatie tussen school en thuis het welzijn van de kinderen vergroot. Kiest u voor de Schakel? Dan is het belangrijk te weten hoe we de samenwerking met u als ouder voor ons zien. Hieronder leest u wat u van ons kunt verwachten en andersom.
- De school informeert ouders regelmatig over de voortgang van hun kind.
- De school zorgt voor een goed pedagogisch klimaat waar kinderen zich veilig voelen.
- De school besteedt naast kennisoverdracht aandacht aan sociaal emotionele ontwikkeling.
- De school besteedt aandacht aan culturele en creatieve activiteiten.
- De school besteedt aandacht aan leerlingen die met leerstof meer of minder aan kunnen.
- Leerkrachten maken duidelijk hoe zij bereikbaar zijn voor ouders en wanneer afspraken. gepland kunnen worden.
- De directeur en de intern begeleider(s) zijn bereikbaar en aan te spreken.
- De school communiceert helder en duidelijk naar ouders en gebruikt hiervoor verschillende kanalen.
- Het team praat altijd met respect over kinderen van de school en hun ouders.

We kunnen bovenstaande uitgangspunten realiseren als we een goede en open communicatie met ouders hebben. Daarvoor zijn we samen verantwoordelijk. Als school vragen wij aan ouders om aandacht te besteden aan het volgende:
We kunnen bovenstaande uitgangspunten realiseren als we een goede en open communicatie met ouders hebben. Daarvoor zijn we samen verantwoordelijk. Als school vragen wij aan ouders om aandacht te besteden aan het volgende:
- Ouders zorgen ervoor dat kinderen op tijd op school komen.
- Ouders tonen belangstelling voor de school en zijn zoveel mogelijk aanwezig op. informatieavonden, ouderavonden en rapportbesprekingen.
- Ouders geven relevante informatie over hun kind tijdig door aan school.
- Ouders praten regelmatig met hun kinderen over school en brengen hen een positieve schoolhouding bij.
- Ouders stimuleren hun kinderen om deel te nemen aan activiteiten die de school organiseert.
- Ouders tonen belangstelling voor het schoolwerk van hun kinderen en moedigen hen aan.
- Ouders praten met respect over school, andere leerlingen, leerkrachten en andere ouders.
Verlof aanvragen en ziekmelden
Verlof aanvragen en ziekmelden
Ziekmelden
Is uw kind ziek of kan het om een andere reden niet naar school komen? Geeft u dit telefonisch door via: (073) 599 71 79 rond 8.00 uur. Zodat de leerkracht bij de start van de schooldag op de hoogte is.
We voelen ons verantwoordelijk als kinderen er zonder reden niet zijn en nemen dan contact met u op om te informeren waar uw kind is.
Verlof aanvragen?
Voor verlof moet u in alle gevallen een verlofformulier invullen. U kunt dit invullen via het tabje Verlof Aanvragen in Social Schools. Een andere mogelijkheid is een verlofformulier downloaden via de website en afgeven bij de directie. Die beslist of het verlof wordt toegekend.

Contact
Contact

Basisschool de Schakel
’t Bussche Kempke 2
5324 AC Ammerzoden
(073) 599 71 79
info@deschakelammerzoden.nl
Kennismaken en aanmelden
Kennismaken en aanmelden
Benieuwd naar onze school?Wil je een persoonlijke rondleiding door onze school?
Heb je een belangrijke vraag?
Mail of bel onze directie (Lonneke Gillebaard) voor een afspraak:
directie@deschakelammerzoden.nl / 073-5997179


Schoolkeuze gemaakt?
Welkom! Nu alleen nog je kind inschrijven.
Download hier ons aanmeldformulier. Deze kun je invullen en opsturen of afgeven op onze school.
Social Schools

We informeren ouders naast mail, informatieavonden, oudergesprekken, via deze website, ’t Schakeltje en Facebook. Daarnaast maken wij gebruik van Social Schools.
Social Schools is een app, maar u kunt ook via de website inloggen. Van de leerkracht van uw kind, ontvangt u een code waarmee u inlogt bij de juiste groep(en). Social Schools is gekoppeld aan ons leerlingvolgsysteem ParnasSys en is AVG proof.
Via Social Schools heeft u als ouder alle belangrijke en leuke informatie bij de hand, netjes verzameld in één app. De leerkracht schrijft frequent een weekblog met informatie over actualiteiten in de groep. Iedere maand houden we de maandagenda met belangrijke data bij.
Via Social Schools blijft u gemakkelijk op de hoogte via foto’s en verhalen. Door een combinatie van groepsbrede mededelingen en persoonlijke berichten. Maar de app helpt ook bij het organiseren van activiteiten, het regelen van vrijwilligers en het inroosteren van (kind)oudergesprekken. Ouders kunnen via de agenda van Social Schools het overzicht behouden en zich direct inschrijven.
Vakantiedagen en vrije dagen
Vakantiedagen en vrije dagen
Hieronder het rooster met de vakantie-, vrije en studiedagen van schooljaar 2024-2025.
Vakantiedagen en vrije dagen
Herfstvakantie | 21 t/m 25 oktober 2024 |
Kerstvakantie | 23 december t/m 3 januari 2025 |
Voorjaarsvakantie | 3 t/m 7 maart 2025 |
Meivakantie | 21 april t/m 5 mei 2025 |
Hemelvaart | 29 en 30 mei 2025 |
Pinksteren | 9 juni 2025 |
Zomervakantie | 7 juli t/m 15 augustus |


Studiedagen team, school dicht
Woensdag | 4 september 2024 |
Vrijdag | 15 november 2024 |
Maandag | 10 februari 2025 |
Donderdag | 3 april 2025 |
Vrijdag | 6 juni 2025 |
Nieuwsbrief ’t Schakeltje
Iedere maand verschijnt er een nieuw Schakeltje. Een informatieve nieuwsbrief voor ouders over het reilen en zeilen in de school. Ook de partners van de school delen hierin hun activiteiten. ’ t Schakeltje staat met een link in de app Social Schools. Ook hieronder zijn de uitgaven van ’t Schakeltje terug te vinden.
Iedere maand verschijnt er een nieuw Schakeltje. Een informatieve nieuwsbrief voor ouders over het reilen en zeilen in de school. Ook de partners van de school delen hierin hun activiteiten. ’ t Schakeltje staat met een link in de app Social Schools. Ook hieronder zijn de uitgaven van ’t Schakeltje terug te vinden.


’t Schakeltje schooljaar 2024-2025
Download hier uw exemplaar van de nieuwsbrief het Sch@keltje. De nieuwsbrieven zijn in pdf-formaat. Om deze te kunnen lezen dient u te beschikken over Acrobat Reader. U kunt deze software gratis downloaden op https://get.adobe.com/reader/
Bestuur Bommelerwijs
Stichting Bommelerwijs is de roepnaam van De Stichting RK Onderwijs Bommelerwaard die in 2000 door een fusie van de 4 schoolbesturen van de zes katholieke basisscholen in de Bommelerwaard is ontstaan. Onder Bommelerwijs vallen 6 katholieke scholen en 1 protestantschristelijke basisschool in: Zaltbommel, Kerkdriel, Velddriel, Alem, Well, Hedel en Ammerzoden. Zij verzorgen onderwijs voor ongeveer 1600 leerlingen. De scholen staan in verschillende kernen en hebben elk een eigen historie en identiteit.


Bommelerwijs heeft er daarom voor gekozen om alle scholen de ruimte te geven om zich optimaal aan te passen aan de wensen en eisen van de gemeenschap, waarvan zij onderdeel uitmaken. De zorg voor (het welzijn van) de individuele leerling en de kwaliteit van het onderwijs zijn centrale drijfveren bij iedere school.
Bommelerwijs wil vanuit de christelijke identiteit een basis leggen voor de toekomstige ontwikkeling van de aan haar toevertrouwde kinderen. Bommelerwijs wil daartoe een professionele, slagvaardige en lerende organisatie zijn die onderdeel is van de maatschappij. Er wordt financieel verantwoord, vanuit actief werkgeverschap gewerkt. Dit alles om te resulteren in goed onderwijs voor alle kinderen binnen haar scholen. Lees meer hierover in het Strategisch beleidsplan of op de website van Bommelerwijs.

Het bestuur van Bommelerwijs bestaat uit twee personen en deze verzorgt samen met het bestuurskantoor de dagelijkse leiding. Een Raad van Toezicht bestaande uit vier personen heeft hierbij een toezichthoudende rol.
College van Bestuur
De heer R. Blatter: r.blatter@bommelerwijs.nl
De heer P. Ariaans, p.ariaans@bommelerwijs.nl
Ga naar de website van Bommelerwijs

Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR)
Net als alle schoolbesturen in Nederland kent Bommelerwijs een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). Hierin zijn zowel leerkrachten als ouders/verzorgers van alle Bommelerwijs scholen vertegenwoordigd.
Wat doet de GMR?
De GMR kan invloed uitoefenen op de gang van zaken binnen de scholen. Dit doet zij door mee te denken over beleid en beheer. Onderwerpen in dit kader zijn bijvoorbeeld: de verdeling van formatie over de scholen, de besteding van gelden, arbeidsomstandigheden en personele ontwikkelingen. De GMR wordt geïnformeerd over voorgenomen besluiten van de algemene directie en kan hierover adviseren dan wel instemming verlenen. Daarnaast stelt de GMR zelf relevante onderwerpen aan de orde, die voor de scholen en de kinderen van belang zijn. Kortom: lid zijn van de GMR geeft u de gelegenheid mee te denken en uw mening te geven over wat er op de scholen van de kinderen gebeurt.


Wat wordt er van een GMR-lid verwacht?
Voor de ouders in de GMR is het niet noodzakelijk dat zij inhoudelijk deskundig zijn. Uw betrokkenheid en interesse in de school van Bommelerwijs is het belangrijkste. Verder wordt van de GMR-leden gevraagd vergaderstukken te bestuderen en mee te denken over nieuwe ontwikkelingen en contact te hebben met de MR van de Schakel. De vergaderingen van de GMR vinden minimaal 5-6 maal per jaar ’s avonds plaats.
Hoe stelt u zich kandidaat?
Iedere ouder van een leerling van de Schakel kan zich kandidaat stellen voor de oudergeleding van de GMR. Heeft u interesse, neem dan contact op met Rosanne van Oord of Marja Robbemond.